Begeleiding bij zelfhulp / E-health

Als je weet wat er veranderen moet in je leven, en je wil er mee aan de slag, dan is zelfhulp een goede optie. Er zijn veel goede zelfhulpboeken voor allerlei probleemgebieden. Ook zijn er al heel wat gratis of goedkope zelfhulpcursussen en -therapieën beschikbaar op het internet. Ik kan helpen om de weg te wijzen naar de beste aanpak.

Misschien heb je zelf al een zelfhulpboek of een cursus gevonden, en lukt het niet om er aan te beginnen, of om het vol te houden. Als je wat steun of hulp kunt gebruiken (bijvoorbeeld met het maken van een plan van aanpak, of je vindt het fijn om een stok achter de deur te hebben) dan kan ik je begeleiden.

Met behulp van oplossingsgerichte gedragstherapeutische technieken en motiverende gesprekvoering kan ik je helpen om je doel te bepalen, de weg naar de gewenste toekomst uit te stippelen, en op het spoor te blijven.

Als je nog niet weet wat je wilt, dan kan ik je helpen om de zaken eens rustig te bespreken en de opties op een rijtje te zetten in een oriënterend gesprek, online.

De therapeutische begeleiding van zelfhulp vindt plaats via videogesprekken, telefoon of mail. Je bepaalt zelf hoe intensief je begeleid wilt worden.

Je kunt je aanmelden door mij te bellen (06-447 06 994) of te mailen (zie de contactpagina). We spreken dan een oriënterend gesprek af om een plan te maken en te kijken welke module, boek of cursus je wilt doen.

Een aantal zelfhulpboeken kan ik van harte aanbevelen, en ik help graag bij het zoeken van het juiste boek voor jou. Ik heb ook goede ervaringen met diverse online therapieën en zelfhulpcursussen / trainingen.

Zie de pagina met tarieven voor de begeleidingssessies via videogesprek. Als je meerdere sessies tegelijk boekt krijg je korting.